A légcsatornás Klímaberendezések

A légcsatornás klímaberendezések fő része egy nagy teljesítményű klíma beltéri egység, ami bármilyen kialakítású légcsatorna hálózatra csatlakoztatható, ezáltal számos lehetőségünk nyílik a kezelt levegőt eljuttatni a befúvás helyéhez. (akár padlóból, mennyezetből vagy oldalfalról)

Hasznos tudnivalók a légcsatornás Klímaberendezésekről

A légcsatornás klímaberendezések fő része egy nagy teljesítményű klíma beltéri egység, ami bármilyen kialakítású légcsatorna hálózatra csatlakoztatható, ezáltal számos lehetőségünk nyílik a kezelt levegőt eljuttatni a befúvás helyéhez. (akár padlóból, mennyezetből vagy oldalfalról)

A légcsatornás rendszer kültéri egysége ugyanúgy néz ki, mint a split klímáké.

Miután többnyire a padlásra helyezzük el a beltéri egységet, ezért a kert felőli tetőre – egy speciális konzollal javasoljuk a kültéri egység elhelyezését. Ez esetben nem látszódik a készülék az utcáról. Nem fúrjuk fel a ház falára. A csövezés sokkal gazdaságosabb. Nem kell a plusz csövekért és hiányzó hűtőközeg feltöltésért fizetnie, mert nem kell utántölteni.

A levegő irányítására nagyon sokféle kialakítású befúvó és elszívó rácsot és szelepet alkalmazhatunk. Ezáltal teljesen esztétikus, a belső tér kialakításával harmonizáló klimatizálást tudunk biztosítani, akár otthonunkról, akár egy irodáról legyen szó.

A levegő befúvó anemosztátokból, rácsokból vagy éppen szelepekből igen nagy mennyiségben tudunk válogatni, mind színben, mind kialakításban, de lehetnek akár egyedi megoldások is. Az ízlésünknek köszönhetően nem kell egy vagy több oldalfali készüléknek látszódnia mintha split klímákat alkalmaznánk, hanem egy a lakásban kialakított és azzal harmóniában lévő megoldást tud nyújtani.

A légcsatornás légkondicionáló berendezések szinte minden területen alkalmazhatóak: szállodák, irodák, üzletek, tárgyaló, bárok, éttermek, kávézók, szórakoztató és ipari helyiségek, de természetesen a lakásunk klimatizálására is megoldást nyújt.

A légcsatornás – más néven központi klímaberendezések szabad utat biztosítanak a klimatizált levegő tetszés szerinti bármilyen irányba történő szállítására. Egy központi beltéri egységgel akár korlátlan mennyiségű helységbe szállíthatunk kellemes és friss levegőt, ennek csak a beépítésre kerülő légcsatorna hosszúsága és keresztmetszete szabhat határt. A légcsatornás klímák hűtésre és fűtésre (légfűtés), egyaránt kiválóan alkalmasak.

Kiegészíthetőek elektromos, vagy meleg vizes fűtéssel, bármilyen minőségű szűrő betéttel, friss levegő részleges vagy teljes befúvására is alkalmasak.

Előnyök: - egyszerű kezelés - csak 1 gép karbantartását, tisztítását kell elvégezni - minden klimatizált helyiségben ugyanaz a hőmérséklet van -> a legjobb komfortérzet! - olcsóbb szerelési díj, mint a több szobába szerelt Split klímákkal - kevesebb kültéri egység - kisebb áramfogyasztás - nem látszik és nem foglal helyet a falon

Hátrányok: - a padláson lévő gép és csövek miatt a pakolás körülményes lehet - több munkaidő a kivitelezés - A légcsatornázható egységek hátránya, hogy minden helyiségben ugyanolyan hőmérsékletnek kell uralkodnia, attól függetlenül, hogy az adott helyiség használatban van, vagy sem - a működéshez szükséges elektromos áramot fel kell vezetni a padlásra. - minden fém elemet hőszigetelni kell

A légcsatornázható klíma működése során a beltéri egységből merev vagy hajlékony csöveken át érkezik a kezelt, már hűtött levegő a célhelyiségbe. A célhelyiség felmelegedett levegőjét elszívja a klímakészülék, szűrőkön áramoltatva újra lehűti, és a folyamat elölről kezdődik. Lehetőség van arra is, hogy beszíváskor kinti, friss levegővel keverve érkezzen az áramlat a helyiségbe,de közben az elhasznált levegőt a kültérre juttatjuk, ezzel biztosíthatjuk a folyamatos szellőzést is.

Légcsatornázható klíma segítségével több helyiség hűtését, fűtését lehet megoldani. További nagy előnye, hogy eleganciát kölcsönöz tulajdonosának, mert a split klímák beltéri egységeivel ellentétbe – variációtól függően -, egy- két mennyezeti nyílás elhelyezésével is megoldható.

Megemlítendő, hogy a split klímák csak az adott helyiség levegőjét keringetik, míg a légcsatornázható központi klíma esetében erről szó sincs. A komfortérzetet tovább növeli, hogy a hűtött levegő viszonylag kis sebességgel áramlik az adott helyiségekbe, huzat nélkül, ami által kellemesebb érzetet kelt.

Amennyiben közepes nyomásértékű, rendkívül sokoldalú és alacsony zajszintű, álmennyezet fölé szerelhető készülékre van szüksége, úgy Önnek a légcsatornázható klíma jelentheti az ideális megoldást!