Klíma értékesítés, szerelés

Klímagépek széles választékával várjuk Önt oldalunkon. A megfelelő splitklíma berendezések kellemesebbé teszik otthonunkat a változó környezetünkkel szemben. Érdemes megfontolni a megfelelő készülékek beszerzését, felmérve lakásunk paramétereit. Helyszíni felmérés , szükség esetén hőkamerával is.

A klímákról még az él köztudatban, hogy csak légtér hűtésre használt eszközök. A valóság az, hogy az elmúlt években a (hűtő-fűtő) klímák a hideg teremtésen túl az egyik leghatékonyabb ár-érték arányban lévő fűtési módszerré is váltak. Sajnos az ebben rejlő lehetőségeket a társadalom még nem mérte fel helyesen, így nem terjedt el eléggé. Kiépítése sokkal könnyebb, kevesebb pénzbe kerül és kevéssé bürokratikus, mint egy gázcirkó vagy konvektor beépítése. Továbbá egy valóban fűtésre optimalizált jó energiaosztályú klímával való fűtés jóval olcsóbb lehet egy modern gázcirkónál is. Akkor adott esetben egy távhős fűtés megoldás árairól ne is beszéljünk. Továbbá vannak olyan helyek és körülmények, amelyekben egyéb alternatíva nem is volna megvalósítható. A hűtő-fűtő klímakészülék fűtési üzemben hőszivattyúként működik, és az elektromos energia befektetésével annál lényegesen több fűtési hőt szállít a környezetből a helyiségbe (COP tényező). Ezeket a hűtő-fűtő készülékeket az átmeneti időben (ősz, tavasz) lehet leggazdaságosabban használni, de a téli akár -15 fokban is gazdaságossabbak minden más energia forrásnál.

Mi a meggyőző képlet? Figyeljen ! Önnek van 1db olaj radiátora, ami 1500wattos tehát 1,5Kw os. Ez a radiátora hálózatból 1500wattot fel felvenni és kevesebb mint 1500 wattot fog leadni. Tehát 1 óra alatt 1500wattot fogyaszt. A klíma ezzel szemben amennyiben felvesz a hálózatból 1500wattot és a jósági tényezője a minimum  "SCop" értéke 4.0 az azt jelenti hogy 1 óra latt 1500watt felvett energiával szemben 6000wattot ad le. Tehát például ha a villanyszámlája az olajradiátornak havi 18.000Forintnyi áramot fogyasztott a klíma ezzel szemben  4.500Ft ot fogyaszt fűtésre! Természetesen az SCOP értéknek 4,2 felett kell lennie a "H" tarifa igénybevételéhez. Ezzel kapcsolatosan olvassa el a H tarifára vonatkozó oldalunkat, ahol a 4.500Ft ot október 5-Április 15 ig még további 40% tudja csökkenteni a villanyszámláját. Tehát adott klímával 2700Ft lessz a havi fogyasztásának fizetendő villanyszámlája 15.000Ft helyett ! Na ugye , hogy megéri klímába fektetni a pénzt?   

A klimatizálás


A klimatizálás célja: a klimatizált térben a levegő hőmérsékletét, nedvességtartalmát, összetételét és nyomását állandó értéken tartani vagy meghatározott program szerint változtatni.

A levegő összetétele elsősorban az oxigén és szén-dioxid koncentrációját jelenti, mely alapvetően a friss levegő ellátással van összefüggésben.

Fél klímának nevezhetjük, ha a légállapot-jelzők közül csak az egyiket (hőmérséklet vagy nedvességtartalom) tudja befolyásolni. Teljes klímának nevezhetjük, ha a levegő hőmérsékletét, nedvességtartalmát, összetételét és nyomását egyaránt befolyásolni tudja. A klímaberendezés a hőelvitelen kívül biztosíthatja a levegő tisztaságát, zaj-, por- és szagmentességet.

A különböző ablakklíma, SPLIT és MULTISPLIT készülékekkel klimatizálás csak abban az esetben valósítható meg, ha külön gondoskodunk a központi friss levegőbejuttatásáról. Ellenkező esetben csak léghűtő berendezésről beszélhetünk.

A jelenleg használt légkondicionálók többsége úgynevezett osztott (split). Ez a definíció azt jelenti, hogy a kültéri egység (kondenzátor, kompresszor) és a beltéri egység (léghűtő, elpárologtató) két külön egységet képez.