Klíma szerelés házilag

Klíma szerelés házilag - tényleg megéri kockáztatni? Sufni megoldások helyett kérje ki szakember véleményét.

 1. Klíma szerelés házilag - tényleg megéri kockáztatni? Sufni megoldások helyett szereltessen szakemberrel!
  Klíma beszerelése - Miért is válasszunk szakembert?


  Nyugodtan kimondhatjuk, hogy hazánkban mindenki mindenhez IS ért. Értünk a focihoz, a politikához, illetve értünk a különböző, nagy szakmai tudást igénylő dolgok szereléséhez is. Gyakran kapnak a megrendelők az ismerősöktől olyan mondatokat, hogy "Ezt igazán meg tudnád Te is csinálni", vagy "Miért nem hívtad, Pistát, Ő ebben nagy szakértő, múltkor is felrakta Gizi néni villanybojlerét!"

  Nos igen, és itt kezdődnek a gondok. A rosszul felrakott, rosszul felmért klímákkal való hosszas kínlódások. A végén pedig felhívnak egy szakembert, aki csak fogja a fejét és nem érti, miért is kellett szakszerűtlenül felszerelni egy drága klímát!

  Sokszor megyünk olyan helyszínre ahol már tudjuk, hogy a kedves Ügyfél próbálta meg felszerelni beüzemelni a Klímáját!

  Hibajelenség: Csak 18C fokos levegő jön a klímából…

  Neki nem volt vákuumszivattyúja amivel a szerelés után a hűtőközeg csőből kitudta volna szivattyúzni a levegőt és a szennyeződéseket.
  Ezért nekünk le kellett fejteni a hűtőközeget és javítás után, vákuumozás, nyomáspróba után új hűtőközeggel feltölteni a rendszert.

  Miért kellett hűtőközeget cserélni? Azért mert a csőben maradt szennyeződés, sorja, vízpára tökreteszi a kompresszort…

  Aztán kiderült, hogy egy autószerelő barátjától kért kölcsön egy peremezőt és nem tartotta be a peremezés szabályait, tehát újra kellett peremezni a 4 csővéget.

  Az új szerelés után, már jól működött a klímája, de majdnem a kétszeresét fizette ki munkadíjra, illetve az anyag költségre, mintha már először is mi szereltük volna! Megérte??? Ugye, hogy nem!
  Természetesen a garanciáját elvesztette a készülék!

  Indokok, amiért ajánljuk, hogy szakemberhez forduljon!

  1. Egy jó klímaszerelőnek nem ez az első munkája - gyakran több tíz éves szakmai tapasztalat áll mögötte,tehát rutinos.
  2. Klímaszerelőnek nem érdeke, hogy átverje a megrendelőt, azaz Önt, mivel így csak rossz hírét fogják kelteni. Márpedig, a mai internetes társadalomban elég gyorsan elterjed egy szerelőről, hogy rossz szakember.
  3. A komplett klímarendszerek nem éppen olcsóak. Miért spórolnának pont a szerelésnél? A szakértelmet érdemes megfizetni.
  4. A klímásnak kb. 1,5millió forint értékben vannak szerszámai, műszerei, és ami megfizethetetlen, az a tudás! 
  5. Klímaberendezések beszerzésénél is érdemes kikérni a szakmai tanácsát, helyszíni felmérést https://www.artiklima.hu/helyszini-felmeres egy sokat látott szakembernek. Lehet, hogy túl nagy teljesítményű készül beszerezni oda, ahová elég egy kisebb is.
  6. Előre megbeszélt időpontok, pontos érkezés. Napjaink rohanó világában ez is előny. (Gondolom Önnek is van tapasztalata, milyen egész nap várni egy ismerőst, aki az utolsó pillanatban lemondja, mert "közbejött valami")
  7. Biztosan rendelkezik "Pista bácsi" minden eszközzel, megfelelő szerszámkészlettel? A jó klímaszerelő rendelkezik velük.
  8. Nem árt tudni,hogy a Klíma szerelését és üzembe helyezését, kizárólag a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál vizsgázott F-Gáz azonosítóval rendelkező klímaszerelő végezheti.
  Az elektromos hálózatra rákötését pedig villanyszerelőnek kell bélyegzővel hitelesítve a garancia füzetbe érvényesítenie.
  Mi mind a két minősítéssel rendelkezünk!
  Ezek nélkül nem lesz garanciája a készülékére!