Klímatisztítás, karbantartás

Megfelelő klímaberendezések karbantartása, illetve tisztítása segít a működésük hatékonyabbá tételében ezáltal olcsóbbá teszi azok működését is. Egészségügyi szempontból is fontos ezen készülékek tisztítása, ugyanis számos kórokozó megtelepedhet bennük

Megfelelő klímaberendezések karbantartása, illetve tisztítása segít a működésük hatékonyabbá tételében ezáltal olcsóbbá teszi azok működését is. Egészségügyi szempontból is fontos ezen készülékek tisztítása, ugyanis számos kórokozó megtelepedhet bennük

Tisztítás-Karbantartás

Sajnos, vannak olyan szakik, akik nem Klímások,de jó pénzt keresnek a semmivel, akik befújják a sprayt kimossák a szűrőt és elkérnek 8-10.000 Ft-ot.
Na ezek a kóklerek!
Aztán vagyunk mi, a valódi klíma szerelők akik szétszedik a gépet, vegyszerrel és különböző eszközökkel 4-5 liter meleg vízzel átmossuk a gépet, elmossuk a burkolatokat, kimossuk a kültéri egységet, majd összeszerelünk mindent.
Utána elindítjuk a rendszert, hőmérsékletet mérünk stb és F gázos számmal bebélyegezzük a garancia jegybe a karbantartást. Ha valaki rosszul nyúl bele a gépbe vagy rosszul tisztítja annak beltéri egység csere is lehet a vége!
Megéri??

Ennek tudatában, mi így dolgozunk.
Az általános tisztítási eljárástól eltérően (befújják különböző illatosított anyagokkal) mi a biztos eljárásban hiszünk. A beltéri egységeket gomba mentesítjük, majd egy alacsony nyomású mosó rendszer segítségével átmossuk.
A beltéri egységre egy védőzsákot helyezünk, ezen keresztül történik a tisztítási eljárás.
Az elpárologtató lemezfelületein és a keresztáramú ventilátor részein található gombákat vegyszerrel kezeljük, majd átmossuk bő vízzel. Hőmérsékletet mérünk a beltéri egységben működés közben és diagnosztizáljuk annak működést. A kültéri egységek lemezfelületeit szintén átmossuk. A művelet kb. 45 percet vesz igénybe.
Dohányos lakásokban, irodákban, fogorvosi rendelőkben ez az idő akár 1,5-2 óra is lehet, külön díjszabással!

Ha csak évente egyszer szeretné tisztítatni klímáját, és csak hűtésre használja, akkor a hűtési időszak vége Szeptember-Október a legmegfelelőbb időpont erre.
Amennyiben már lekéste ezt, abban az esetben kérjen tisztást most itt https://www.artiklima.hu/klima-tisztitas
Amennyiben csak hűtésre használja abban az esetben a meleg elvonultával kell tisztítani,
így télen nem penészedik, gombásodik be a beltéri egység hőcserélője, ventilátora, és a levegő útja!
Így ősztől nyárig körülbelül kilenc hónapig, egy tiszta klíma várja a nyári indítást!

Amennyiben fűteni is szeretne akár az átmeneti időszakban, akár állandóan, abban az esetben a meleg elvonultával egyszer és nyári hűtés előtt Márciusban-Áprilisban újra kell klímáját tisztítani!
Amennyiben már lekéste ezt, abban az esetben kérjen tisztást most itt https://www.artiklima.hu/klima-tisztitas
 
A tisztításnak ki kell terjednie a kültéri egység hőcserélőjének tisztítására, a beltéri egység portalanítására, amennyiben szükséges mosására, /link/ fertőtlenítésére, gombátlanítására, a szűrők tisztítására.
Nézze meg, hogy történik nálunk a klímájának a mosásos tisztítása! https://www.artiklima.hu/klima-tisztitas
A  garanciális klímákat évente 2x karbantartani és tisztítani kell!  Ezt minden gyártó megköveteli a garancia feltételeként!
Garanciális idő lejárta után az ügyfélre van bízva , hogy 1 vagy 2 alkalommal kéri-e a tisztítást!
  
A klímakészülékek szagának fő oka a hőcserélőn kialakuló, megtelepedő penész. Ha a készüléket hűtési üzemben hagyományos módon kapcsoljuk ki, a felület nedves marad, a penészgombák és baktériumok megtelepedhetnek a hőcserélő nedves felületén.
Az Rcool és Daikin Klímák automatikus tisztítási funkció kiszárítja a nedves hőcserélő felületet, megakadályozva ezzel a felület penészedését és gombásodását! Keresse nálunk ezeket a márkákat!

Mi tartozik bele a klíma karbantartásba?

•    Beltéri egység szűrőjének és burkolatának tisztítása
•    Kültéri egység kondenzátorának kifúvatása, vagy mosása
•    Beltéri egység gomba- és baktériummentesítése (LEgionella)
•    Elektromos bekötések ellenőrzése
•    Kondenzvíz kifolyásának ellenőrzése
•    Próbaüzem, áramfelvétel mérése
•    Készülék vezérlésének az ellenőrzése
•    Hűtőkör ellenőrzése, hőfok mérés

Kérjen időpontot most ! https://www.artiklima.hu/klima-tisztitas